Topp 3

En blogg med enbart listor

Topp 10 Melodifestivalen 2013

Kategori: Allmänt

Slänger upp en liten ranking av låtarna som ställer upp idag. Kanske uppdaterar med lite text senare.
 
#10. Ravaiallacz - En riktig jävla schlager
 
Hade kunnat förstå denna låt, men inte tyckt att den var rolig, om den kom ca 1996. Nu är det 2013 och jag förstår den inte och den är inte rolig nu heller.
 
#9: State of Drama - Falling

Alltså, amerikansk college-rock är ju fruktansvärt dålig. Svensk amerikansk college-rock kan ju omöjligt vara bättre. State of Drama bevisar min poäng.
 
#8: David Lindgren - Skyline
 
Var den här låten ens med? Tydligen. Inte tillräckligt dålig för att jag ska bli arg men inte tillräckligt bra för att jag ska komma ihåg den.
 
#7: Sean Banan - Copacabanana
 
Ja, vad ska man säga? Hela Sean Banan-idén och utförandet av nämnda idé är ju förkastlig men han bjuder ju på en show iaf.
 
#6: Robin Stjernberg - You
 
You är en rätt ok låt faktiskt. Robin Stjernberg är däremot en bedrövlig artist och sångare så det håller ju inte i längden.
 
#5: Ulrik Munther - Tell the World I'm Here
 
Den här är lite som David what's-his-name fast bättre. Ulrik är liksom, trots sin ålder, lite proffsigare.
 
#4: Louise Hoffsten - Only the Dead Fish Follow the Stream
 
Enda kvinnan i tävlingen ställer med en riktigt rekorderlig låt. Den är väl kanske inte så bra egentlig men det är en ordentlig sång och ja, det bör väl kanske premieras. Usel låttitel däremot men men.
 
#3: Yohio - Heartbreak Hotel
 

Yohio är ju en fantastisk personlighet men tyvärr så vill hans låt lite alltför låta som något Tokio Hotel hade kunnat haspla ur sig. Den är tillräckligt bra för en tredjeplats ändå.
 
#2: Ralf Gyllenhammar - Bed on Fire
 
Andraplats för Ralf? Är väl kanske bara för att jag påminns om Mustasch härliga debutalbum. Låten kommer jag ärligt talat inte ihåg.
 
#1: Anton Ewald - Begging

Plats 10-2 är egentligen oväsentliga för det här är den enda riktigt bra låten. Alltså instant melfest-classic! Anton Ewalds sexiga 80-tals-inspirerade nummer är catchy, trallvänlig och dansframkallande. Måste vinna!
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: