Topp 3

En blogg med enbart listor

Topp 10 Amerikanska presidenters ansiktshår

Kategori: Allmänt

Jag sa att det nog skulle bli en musiklista men med tanke på att det är val i USA idag så ska vi kolla tillbaka på lite tidigare presidenter och framförallt på deras skägg och mustascher. Bland USA's 44 presidenter så hittar man inte jättemånga skäggväxter och det är sorgligt att se att det inte ens funnits en liten moppemusch i the oval office på snart 100 år. Snälla Mr. Obama och Mr. Romney, oavsett vem er som vinner idag så kan väl den som går segrande ur valet börja odla ett härligt helskägg? Tack på förhand.
Nåväl, nu kollar vi in de 10 bästa ansiktsbehåringarna bland amerikanska presidenter:
 
#10. Grover Cleveland
 
 
Grover Cleveland var USA's 22:a och 24:a president vilket gör honom till den enda presidenten som suttit som president i två icke efterföljande perioder. Han var president mellan 1885-1889 och 1893-1897. I övrigt gjorde han inte så jäkla mycket som är värt att nämna. Vi ser honom här i en ganska simpel mustasch som ger honom tiondeplatsen på denna lista.
 
#9. Ulysses S. Grant
 
 
President nummer 18 som satt mellan 1869-1877. Är väl kanske mer känd för sin roll som ledare för nordsidan under inbördeskriget. Under sin presidenttid jobbade han på bra för mänskliga rättigheter och gjorde mycket för den afro-amerikanska delen av USA. En bra snubbe helt enkelt med ett ganska mysigt helskägg och visst påminner han lite, lite om Zach Galafianakis?
 
#8. Benjamin Harrison
 
 
Killen som klämde sig mellan Clevelands mandatperioder alltså president nummer 23, 1889-1893. Det finns väldigt lite att säga om honom så det får räcka med att kolla på hans härligt yviga skägg istället.
 
#7. James A. Garfield
 
 
Den 20e presidenten är också, efter William Henry Harrison, den som suttit kortast på posten. Garfield fick bara vara president i 200 dagar under 1881 innan han dog i september till följd av att ha blivit skjuten av Charles Guiteau två månader tidigare. Jäkligt hård snubbe med andra ord och han har ju sannerligen ett skägg som matchar hårdheten.
 
#6. Theodore Roosevelt
 
 
Teddy Roosevelt var den 26e presidenten i USA och den andra mustaschen på denna lista. Han satt mellan 1901-1909 och är den yngsta presidenten någonsin med sina knappa 43 år. Så vitt jag kan förstå så var, och är, han en hyllad president. Jag tänker mest på Don Rosa's Kalle Anka-serie där han figurerar med Joakim von Anka under byggandet av Panama-kanalen. Roosevelt är också mannen som teddybjörnen är namngiven efter.
 
#5. William Howard Taft
 
 
Taft tog över efter Roosevelt och blev den 27e presidenten, 1909-1913. Han levde mycket på sin föregångares popularitet och gjorde en del bra saker men är väl inte så väldigt ihågkommen ändå. Kan nämna att hans officiella presidentporträtt målades av Anders Zorn. Han är i alla fall den senaste presidenten att ha skägg eller mustasch. Och vilken mustasch sen, utan tvekan den bästa presidentmustaschen.
 
#4. Rutherford B. Hayes
 
 
Presidenten utan mun! Nummer 19 i ordningen, 1877-1881. Heyes är också en ganska anonym president, hans största bedrift var typ att han fixade telefon till Vita huset. Är också känd för att haft en tråkig fru (hon vägrade servera alkohol i Vita huset och kallades därefter "Lemonade Lucy") Hans skägg får däremot aldrig falla i glömska.
 
#3. Abraham Lincoln
 
 
Abraham Lincoln känner vi ju alla till, det var ju han som dödade vampyrer och så. Han var också USA's 16e president från 1861 fram till det att John Wilkes Booth sköt ihjäl honom 1865. Finns ju mycket att säga om Honest Abe men framförallt ledde han USA under inbördeskriget och fick slut på slaveriet. Well done! Hans skägg är väl mer ikoniskt än snyggt men man tänker ju direkt på skägg när man tänker på Lincoln.
 
#2. Martin Van Buren
 
 
Van Buren var den 8e amerikanska presidenten och både den första att födas som amerikansk medborgare och den första som inte härstammade från Storbritannien eller Irland (han var av holländsk härkomst). Förmodligen mest känd för att ha gett namn åt Seinfeld-avsnittet, och gänget i avsnittet, The Van Buren Boys. Kanske lite kontroversiellt att ha med Van Buren på listan då han varken har helskägg eller mustasch men de där galna polisongerna kunde jag inte lämna utanför listan.
 
#1. Chester A. Arthur
 
 
Vilken fantastisk polisong-mustasch-kombination! Arthur var den 21a amerikanska presidenten mellan 1881-1885 (andra halvan av 1800-talet var verkligen en fin tid för presidenter och skäggväxt). Chester gjorde ett gediget jobb i Vita huset utan att kanske utmärka sig på något speciellt sätt. Jag känner att han inte behövde det, hans ansiktshår är utmärkande nog och sannerligen en värdig etta på denna lista.
 
 
Nästa lista kommer nog på torsdag, tänkte åtminstone försöka köra en lista på tisdag, torsdag och söndag. På återseende.

Kommentarer

  • Max säger:

    Älskar Don Rosas serier där Roosevelt figurerar. Därmed får jag för mig att han var en riktigt sympatisk figur. Bra lista!

    2012-11-06 | 10:56:49
    Bloggadress: http://hustleandflow.blogg.se

Kommentera inlägget här: