Topp 3

En blogg med enbart listor

Topp 10 Musikduos innehållande en kvinna och en man

Kategori: Musik

Det känns som tjej/kille-duon blir allt vanligare och många av dem är väldigt bra. Har under en längre tid tänkt ranka min favoriter bland just denna sortens konstellation och nu är det dags. Vissa av akterna som jag tar upp har oftast musiker som joinar på scen men i grunden så är alla dessa duos med endast en kille och en tjej:
 
#10: Cults
Brian Oblivion och Madeline Follin från New York släppte sitt debutalbum ifjol och det är väldigt trevlig indie pop som jag upptäckte först i år faktiskt.
 
Favortlåt: Go Outside
 
#9: Handsome Furs
Dan Boeckner är mest känd som frontfigur för numera nedlagda Wolf Parade. Samtidigt som han hade den gruppen så hann han släppa tre album med sin fru, Alexei Perry, under namnet Handsom Furs. "Electro punk" ägnade de sig åt och det gjorde de riktigt bra.
 
Favoritlåt: When I Get Back
 
#8: The Swell Season
Alla som har sett filmen Once vet ju att den innehåller fantastisk musik och det här är duon som både spelar musiken och huvudrollerna i filmen. Glen Hansard och Marketa Irglova, som även var ett par under en tid, vann en oscar för bästa låt för Falling Slowly från Once, väldigt välförtjänt.
 
Favoritlåt: Lies
 
#7: Blood Red Shoes
Brighton-duon, bestående av Laura-Mary Carter och Steven Ansell, spelar en rock som bara blir bättre och bättre för varje album. Tredje albumet kom i år och är riktigt bra. Hade även äran att se duon tidigare i år efter att vunnit biljetter på quiz.
 
Favoritlåt: Lost Kids
 
#6: Crystal Castles
Crystal Castles håller jag fortfarande på att upptäcka lite men har upptäckt dem tillräckligt för att de ska ta en plats på denna lista. Precis som Handsome Furs så kommer Crystal Castles från Kanada (Kanada känns jäkligt heta i musikbranschen nu för tiden) och det är Ethan Kath som står för musiken medan Alice Gass sjunger och skriver texter.
 
Favoritlåt: Air War
 
#5: The Kills
Alisson Mosshart, eller VV som hon kallar sig när hon frontar The Kills, är kanske världens coolaste tjej och hon är grym som sångare, uppbackad av James "Hotel" Hince, i den här duon. Det räcker för att den här UK/USA-konstellationen ska få vara med på listan.
 
Favoritlåt: Future Starts Slow
 
#4: Beach House
Dreampop när den är som bäst. Victoria Legrand har en väldigt säregen och fantastiskt röst och tillsammans med Alex Scally gör hon ljuv musik från Baltimore.
 
Favoritlåt: Zebra
 
#3: Sleigh Bells
Noisepop-duon från New York, med Alexis Krauss på sång och Derek Miller på gitarr, är grymt coola och ruskigt tunga och bra. Mycket bra peppmusik. Andra albumet kom i år och det följer samma oväsenfyllda bana som debuten.
 
Favoritlåt: Infinity Guitars
 
#2: The Knife
Göteborgarna och syskonen Karin Dreijer Andersson och Olof Dreijer är kanske det bästa Sverige har att erbjuda i musikväg. Deras album Silent Shout är absolut i toppen över album som släppts detta millenium. Väntar med enorm spänning inför deras nästa skiva som kommer nån gång till våren.
 
Favoritlåt: We Share Our Mothers Health
 
#1: The White Stripes

Tjej/kille-duornas tjej/kille-duo! Jack och Meg White bildar en av mina absoluta favoritgrupper så det är ju självklart att de ska toppa denna lista. Nu blir det ju bara svårt att välja en favoritlåt men den låt som har blivit så sjukt söndertjatad av fulla fotbollsfans och dito tonårstjejer (där förmodligen varken eller vet vilka White Stripes är) är fortfarande lika bra som första gången jag hörde den och är lätt topp 3 om jag skulle lista bästa låtarna sedan 2000.
 
Favoritlåt: Seven Nation Army
 
 
Och alla "favoritlåtar" finns på bloggens spotifylista!
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: