Topp 3

En blogg med enbart listor

Topp 10 Doktorer på TV

Kategori: TV

Nu är helgerna slut och det är dags att börja listandet igen. Några årslistor är på g, framförallt min årliga topp 100-lista över årets bästa låtar, men jag inleder året med att lista mina favoritdoktorer som figurerar i tv-serier. Observera att det bara är medicinska doktorer som platsar på listan.
 
#10: Dr. Doug Ross (George Clooney) - ER
 
 
Kan ju inte påstå att jag kollat jättemycket på Cityakuten, kanske nåt enstaka avsnitt när jag var liten, men hallå, det är ju George Clooney som doktor och George Clooney älskra jag ju. Självklart ska han vara med på listan.
 
Hur trygg jag skulle känna mig som patient: 9/10
Av vad jag förstått så är Doug en riktigt bra doktor och med Clooney-charmen på det så skulle jag inte vara särskilt rädd även om jag behöver amputera båda benen.
 
#9: Dr. Michaela "Mike" Quinn (Jane Seymour) - Dr Quinn, Medicine Woman
 

Dr. Quinn såg jag däremot väldigt mycket på när jag var liten (av någon anledning). Många eftermiddagar efter skolan tuneade jag in för att se vilka slags problem Dr. Mike skulle lösa i den vilda västern.
 
Trygghetskänsla: 10/10
Dr Quinn klarade ju av allt och med vetskapen om att om hon skulle misslyckas så kunde säkert hennes indian-kompis Sully fixa biffen så hade jag varit 100% trygg.
 
#8: Dr. Jack Shephard (Matthew Fox) - Lost
 

Jag tycker mycket om Lost men jag gillar egentligen inte Jack. Eller det finns kanske någon slags hatkärlek där. Känns mest som han gnäller och tar alldeles för många korkade och irrationella beslut för att vara den ledare han är. Men han har ju sina moments ändå.
 
Trygghetskänsla: 7/10
En jäkla bra doktor men har en hel del issues och alkoholist-tendenser. Inte helt trygg här.
 
#7: Dr. Lawrence Jacoby (Russ Tamblyn) - Twin Peaks
 

Enda psykologen på listan plockar jag från fantastiska Twin Peaks. Läskigt fixerad vid Hawaii och i största allmänhet väldigt creepy.
 
Trygghetskänsla: 2/10
Skulle nog få mer problem efter att ha besökt honom. Risken för att bli mördad känns inte jätteliten.
 
#6: Dr. Nick Riviera (Hank Azaria) - The Simpsons
 
 
Den spanskbrytande doktorn i Springfield gör väldigt få rätt, ändå blir alla exalterade när han dyker upp. Eller kanske är det just därför för man vet aldrig vad man kommer få se när Dr Nick ska utöva sitt yrke.
 
Trygghetskänsla: 2/10
Lite samma problem som med Jacoby fast här tar nog kroppen och inte hjärnan stryk. Hans slogan "You've tried the best, now try the rest" är inte särskilt lockande.
 
#5: Dr. Wordsmith (Ian Roberts) - Arrested Development
 

Dr Wordsmith är säkert en utmärkt doktor, han är bara inte särskilt bra med att interagera med folk. När han säger "it looks like he's dead" om en patient som blivit överkörd betyder det bara att patienten i fråga mår bra men är målad i blå färg. Bra nyheter är inte heller alltid vad de verkar.
 
Trygghetskänsla: 5/10
Bara jag tänker på att låta honom prata till punkt så skulle det nog inte vara något problem, bara hjärtat pallar den emotionella berg-och-dalbana han kan bjuda på.
 
#4: Dr. Ben (Ricky Gervais) - Louie
 
 
Doktorn som fick mig att göra denna lista. Har sett klart första säsongen av Louie (väldigt kul serie) och Ricky Gervais Dr. Ben som dyker upp ibland är hysteriskt rolig om än ett gigantiskt svin som alltid jävlas (grovt) med huvudrollsinnehavaren Louis C.K.
 
Trygghetskänsla: 4/10
Han kan nog sin sak men skulle nog aldrig lita på ett ord han sa. Har jag cancer, aids eller är jag helt frisk?
 
#3: Dr. Gregory House (Hugh Laurie) - House
 
 
Hade inte Hugh Laurie varit så bra som Dr House så hade denna serie varit rätt trist får jag en känsla av. Likt de senaste placeringarna så är House kanske inte den doktor som är bäst att hanskas med patienter men han kan ju verkligen sin sak åtminstone.
 
Trygghetskänsla: 7/10
Jag hade nog blivit lite skraj för House men ändå rätt säker på att jag skulle klara sig helskinnad. Så länge det inte är Lupus.
 
#2: Dr. John A. Zoidberg (Billy West) - Futurama
 

Han må vara Decopodian men denna utomdjording är specialist på människor, enligt egen utsago iaf. Han är ofta en tragisk varelse men han är väldigt självsäker när det kommer till doktorerandet som när en patient säger att han faktiskt inte är död så svarar han bara "excuse me, I believe I'm the doctor here"
 
Trygghetskänsla: 1/10
Don't judge a book by it's cover men nä de klorna skulle få mig att fundera både en och hundra gånger om jag verkligen är sjuk.
 
#1: Dr. John Dorian (Zach Braff) - Scrubs
 
 
Åh J.D. du är trots allt min favoritdoktor. Han må vara klumpig och flamsig men när det hettar till så är han trots allt en doktor att lita på!
 
Trygghetskänsla: 8/10
Även om det inte skulle gå så bra med sjukhusbesöket så skulle man åtminstone ha roligt medan hälsan ger vika. Går allting bra så kan man ju hoppas att man kan gå och ta en bärs efter operationen.

Kommentarer

  • Mikael Nilsson säger:

    30 Rock: Dr. Spaceman. Så är det sagt.

    Svar: Får mycket skit för att inte han är med men faktum är att jag tyvärr inte har sett 30 Rock.
    Kristoffer Nordin

    2013-02-10 | 09:42:55

Kommentera inlägget här: